Aloita eläkesäästäminen tänään - tee tulevaisuuden haaveistasi totta

Aloita eläkesäästäminen tänään - tee tulevaisuuden haaveistasi totta

Olipa haaveenasi leppoisat tai aktiiviset eläkepäivät, kannattaa yrittäjäuran jälkeiseen aikaan varautua hyvissä ajoin.

Eläkkeelle siirtyminen on elämänmuutos, johon on hyvä valmistautua kunnolla – myös taloudellisesti. Vuoden alusta voimaan tullut eläkeuudistus on herättänyt keskustelua eläkkeiden tulevaisuudesta ja riittävyydestä.

Ihmiset pysyvät hyvässä kunnossa yhä pidempään ja eläkeläisillä on enemmän aikaa sekä halua viettää aktiivista elämää. Eläkesäästämisellä varmistat, että varat riittävät esimerkiksi harrastamiseen, matkustamiseen ja muihin aktiviteetteihin myös eläkepäivillä.

Yrittäjän eläke
Jokainen suomalainen yrittäjä vastaa itse omasta eläketurvastaan. Yrittäjän eläke määräytyy yrittäjän maksamien YEL-maksujen perusteella, joita maksetaan usein vain vähimmäismäärä. Eläkettä kertyy vain tehdystä työstä, ei esimerkiksi äitiyslomalta, mikä pienentää eläkkeen määrää. Yrittäjän uralla tulotaso saattaa vaihdella paljonkin, joten eläkepäiviin kannattaa varautua myös säästämällä.

– Jos eläkeaikaan ei varaudu, voi vastaan tulla tilanne, jossa olisi aikaa, mutta ei rahaa, kertoo Nordean Kaakkois-Suomen Yritysyksiköstä sijoitusasiantuntija Anne Pekkanen (kuvassa). Pekkasen mukaan suomalaiset aloittavat eläkesäästämisen keskimäärin melko myöhään, vasta noin nelikymppisinä. Säästäminen kannattaisi kuitenkin aloittaa hyvissä ajoin, jotta säästöjä ehtii kertyä riittävästi.

Kasvua ja malttia – tasapainoa säästöillesi
Nordea Future on vaivaton tapa aloittaa eläkesäästäminen. Säästäjän tarvitsee ainoastaan päättää, kuinka paljon hän haluaa säästää sekä arvioida, milloin hän rupeaa nostamaan säästöjään.

– Nordea Futureen säästäminen ei vaadi sijoitusosaamista, sillä sijoitamme säästösi ja hoidamme niitä puolestasi – voit keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin ja jättää säästöistäsi huolehtimisen asiantuntijoillemme. Säästämisen alkuun pääset jo 30 euron kuukausisummalla, Anne Pekkanen kertoo.

Nordea Futuressa säästöt sijoitetaan kahteen sijoituskoriin – Future Kasvuun ja Future Malttiin. 
Future Kasvu on tuottohakuisempi ja Future Maltti puolestaan maltillisempaa tuottoa tavoitteleva sijoituskori. Säästöjen jakaminen sijoituskorien välillä määräytyy jokaiselle säästäjälle henkilökohtaisesti sen mukaan, kuinka pitkä arvioitu säästöaika on.

Matkan varrella voi elämässä tapahtua paljon ja ajatukset sopivasta säästösummasta tai säästöjen nostoajankohdasta voivat vaihtua vuosien saatossa. – Nordea Future joustaa tarvittaessa. Jos yllättävä tarve tulee, on säästöjä mahdollista käyttää jo ennen suunniteltua nostoaikaa, huomauttaa Pekkanen.

Ota yhteyttä puh 0200-2121, niin tehdään sinulle henkilökohtainen säästämisen ja sijoittamisen suunnitelma

Lue lisää ja laske sopiva kuukausittainen säästösumma itse verkossa nordea.fi/Future

 

Nordea
Yrittäjien yhteistyökumppani