Kotkan Yrittäjät juhlistivat yrittäjiä Yrittäjäjuhlassa sekä Yrittäjän päivänä

Kotkan Yrittäjät juhlistivat yrittäjiä Yrittäjäjuhlassa sekä Yrittäjän päivänä

Kotkan yrittäjäjuhlassa palkittiin menestyneitä yrittäjiä

Kotkan Yrittäjien ja Kotkan kaupungin yhteisessä Yrittäjäjuhlassa 26.8.2017 juhlittiin kotkalaisia yrittäjiä ja yrittäjyyttä sekä satavuotiasta Suomea. Juhlan kohokohta oli menestyksekkäitten kotkalaisten yrittäjien palkitseminen. Kotkan Yrittäjien Vuoden Yrittäjäpalkinto myönnettiin JIM Vesi- ja lämpöasennus Oy:n Jari ja Ilkka Kiilille. Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinnon sai metsäpalveluyrittäjä Jake Ihalainen, Tmi Jaken Pölli. Hyvän palvelun Kotka 2017 -palkinto annettiin Kukkakauppa Emil Olssonin Solveig Hatermaalle. Kotkan kaupungin Yrittäjäpalkinnon sai Markku Hämäläinen, Kotkamills Oy. Onnea vielä kerran kaikille palkituille! Olette palkinnon ansainneet.

Juhlayleisöä viihdytti yllätysohjelmalla Emilia Vesalainen ja Esa Ylönen ja tanssiaisia tahdittivat Kymen Konservatorion taitavat opiskelijat. Juhla toteutettiin yhteistyössä Kotkan Yrittäjien, Kotkan kaupungin, Cursorin, Xamk:n ja Ekamin kanssa.

Yrittäjän päivänä 5.9. tiivistettiin Kotkassa kaupungin luottamushenkilöiden ja yrittäjien yhteistyötä

Kaupunki kutsui valtuutetut ja lautakuntien jäseniä sekä kotkalaiset yrittäjät Yrittäjän päivän aamukahville. Päivän teemana oli yrityslähtöinen päätöksenteko. Päätöksenteko on yrityslähtöistä silloin, kun yritystoimintaa ja yritysten tarpeita ymmärretään ja vielä osataan arvioida päätösten vaikutuksia yritystoimintaan. Ymmärtäminen edellyttää vuoropuhelua ja tilaisuudessa todettiinkin, että sitä tullaan lisäämään entisestään. Kotkan kaupungin virkamiesjohto ja Kotkan Yrittäjien hallitus ovat tavanneet säännöllisesti ja kaupunki on järjestänyt kaikille yrittäjille avoimia kaupungin aamukahveja vuoropuhelun lisäämiseksi. Nyt tapaamisia laajennetaan kaupungin luottamushenkilöiden ja yrittäjien tapaamisiin. Yrittäjän päivän aamukahvilla keskusteltiin yhdessä yhteistyön tiivistämisestä ja säännöllisistä tapaamisista yrittäjien, kaupungin virkaatekevien ja luottamushenkilöiden, koulutustahojen, Cursorin ja muiden tahojen kanssa ja pohdittiin mm. käsiteltäviä teemoja. Tavoitteena on elinvoimaisen ja yritysmyönteisen Kotkan tulevaisuuden tekeminen yhdessä.

Teksti ja kuva: Sirpa Kantola-Pakkanen