Kymenlaaksolaiset yrittäjät mukana Suomen juhlavuodessa

Kymenlaaksolaiset yrittäjät mukana Suomen juhlavuodessa

Suomi juhlii tänä vuonna itsenäisyyden 100 vuotta ja myös kymenlaaksolaiset yrittäjät ovat lähteneet mukaan juhlintaan.

Suomen juhlavuoden kunniaksi 100 kymenlaaksolaista yritysesittelyä -kampanja esittelee tämän vuoden aikana sata kymenlaaksolaista yritystä ja organisaatiota sosiaalisen median välityksellä. Joka viikko julkaistaan kaksi yritysesittelyä Meidän Kymenlaakso -teeman alla instagramissa hashtagilla #meidankymenlaakso sekä Meidän Kymenlaakson facebook-sivuilla. Mukaan kampanjaan on lähtenyt reippaasti yrityksiä eri toimialoilta ja eri puolilta Kymenlaaksoa viime vuoden lopulla toteutetun avoimen haun kautta. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Kymenlaakson liiton, Cursorin, Kinnon, Kymen Yrittäjien, Kymenlaakson kauppakamarin ja Xamkin kanssa. Yritysesittelyjen kuvituksen ja tarinat ovat koonneet Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun liiketalouden ja kulttuurin koulutusalojen opiskelijat. Kymen Yrittäjät jakaa jäsenyritystensä esittelyt omalla facebook-sivullaan.

Kotkan Yrittäjät juhlistivat satavuotiasta Suomea Meripäiväparaatissa heinäkuussa yhdessä Kotkan Seudun Yrittäjänaisten kanssa. Paraatissa marssittiin Suomi100-logoilla varustetuissa t-paidoissa (kuvassa).

Satavuotiasta isänmaata juhlistettiin myös Kotkan Yrittäjien ja Kotkan kaupungin yhteisessä yrittäjäjuhlassa tanssiaisteemalla Konserttitalolla 26.8.2017. Juhla toteutettiin yhteistyössä Kotkan Yrittäjien, Kotkan kaupungin, Cursorin, Xamk:n ja Ekamin kanssa. Lisätietoa Kotkan Yrittäjäjuhlasta ja palkituista yrittäjistä on luettavissa täällä.

Juhlavuoden kunniaksi paljastettiin elokuussa Pieni Järvineito-patsas Mankalan Kettujärven rannalla. Patsas on kunnianosoitus Suomen ainutlaatuiselle järviluonnolle, Kymijoelle ja satavuotiaalle isänmaalle. Se juhlistaa alueen pitkää historiaa ja Mankalankoskien roolia Suomen matkailussa ja elokuvateollisuudessa. Hankkeen isänä on toiminut Iitin Yrittäjien puheenjohtaja Markku Yli-Kaitala. Pieni Järvineito -patsaaseen on otettu mallia Kööpenhaminan Pieni Merenneito-patsaasta. Pronssisen patsaan toteutti kuvanveistäjä Reijo Huttu. Lisätietoa patsaasta www.pienijarvineito.fi.

Yrittäjien Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu marraskuiseen Suomi 100 - Kymenlaakso seuraavat sata vuotta -brunssiseminaariin. Yrittäjä-, kunta- ja maakuntapäättäjien yhteinen keskustelutilaisuus pidetään 29.11.2017 Kouvolassa. Keskustelua alustavat puheenvuoroillaan mm. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Elinkeinoelämän Keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Maanpuolustuskorkeakoulun vararehtori eversti Markku Hutka sekä Mediatehdas Dakarin toimitusjohtaja ja Kotka Gamesin perustaja Pasi Riiali. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kymen Yrittäjät ja KSS Energia kutsuvierastilaisuutena.

Onnea 100-vuotias Suomi!

Teksti: Heli Pykälistö