Kymi Ring tuo työtä paikallisille yrittäjille

Kymi Ring tuo työtä paikallisille yrittäjille

Kansainvälisiä moottoriurheilutapahtumia sekä Euroopan parhaimmat harjoittelu- ja koulutuspuitteet kohoavat Kouvolan kupeeseen Iittiin, kun Kymi Ring valmistuu vuoden kuluttua. Useat paikalliset yrittäjät ovat mukana jo tässä vaiheessa.

- Kaikki palveluntuottajat on pyritty hankkimaan Iitistä, hankkeen vetäjä Timo Pohjola totesi kunnan, Iitin Yrittäjien ja Kinnon järjestämässä yrittäjien aamukahvitilaisuudessa.
Radan rakentamisessa maansiirrossa käytettäviä dumppereita ei paikkakunnalta ole löytynyt, muuta kalustoa kyllä.
Puolenkymmentä kättä nousi, kun kysyttiin onko kahvitilaisuudessa paikalla yrittäjiä, jotka ovat jo päässeet työskentelemään Kymi Ringin parissa.

Virpi Petäjämäki on kokki ja puutarhuri, jonka tuotteet ja palvelut ovat kelvanneet jo parin vuoden ajan Kymi Ringille.
- Olin kaksi vuotta sitten yrittäjien aamukahvitilaisuuden tarjoilusta huolehtimassa ja kuukausi sen jälkeen Timo Pohjola soitti. Siitä lähtien olen hoitanut tarjoilut erilaisten delegaatioiden vierailuilla. Kaksi viikkoa sitten palkkasin ensimmäisen työntekijän, Virpi kertoo. Uusiin tiloihin muutto Kausalassa on suunnitteilla.

Iittiläinen Rakennus Tuomiset Oy on kaksi henkilöä työllistävä yritys, joka rakentaa lähialueella. Vielä ei ole tullut keikkaa Kymi Ringin ansiosta, mutta ratahanketta on tullut seurattua ja aamukahvitilaisuudessa oltiin kuuntelemassa ajankohtaista tietoa.
- Uskon, että rakentamisvaiheen käynnistyttyä myös meille voisi löytyä työtä, Jari Tuominen ​(pääkuvassa) sanoo.

- Mukana on ollut maansiirtourakoitsijoita, siivousalan yrittäjiä ja majoituspuolta sekä muuta, voi olla lähemmäs parikymmentä yritystä, ja välillisiä hyötyjä tule vielä useammalle, Iitin Yrittäjien puheenjohtaja Markku Yli-Kaitala sanoo. Hänen mukaansa talonrakennustöiden alettua paikallisia rakennusfirmoja on myös työllistymässä Kymi Ringille.

Virpi Petäjämäki (vas.) on hoitanut catering-palveluja Kymi Ringille jo parisen vuotta. Vieressä Iitin Yrittäjien puheenjohtaja Markku Yli-Kaitala ja Teuvo Haara.

- Harvaan paikkaan tällaista osuu, onhan tämä valtava mahdollisuus meille, Markku Yli-Kaitala tuumii.

Teksti ja kuvat: Veijo Tervonen