Rohkeita vetoja Ankkuriapteekin apteekkarilta Minna Collinilta

Rohkeita vetoja Ankkuriapteekin apteekkarilta Minna Collinilta

Elämä ei heittänyt, vaan apteekkilupa toi vihtiläisen Minna Colinin Läntisen Kotkan apteekkariksi. Ankkuriapteekki sijaitsee maineeltaan arveluttavassa Karhuvuoressa ja sen sivuapteekki Metsolassa.

Tuloaan vuonna 2014 Kotkaan apteekkari Minna Colin kuvaa kuin olisi tullut 1980-luvulle. Toimitilat olivat vanhanaikaisia ja liian kalliilla vuokrapaikoilla. Colin vaihtoi molempien liikepaikkaa ja uudisti käytännössä kaiken.
-Muutoksia tehtiin tosi paljon – tietojärjestelmät ja työasut vaihdettiin, työpiste vaihtui uuteen paikkaan, prosesseja uusittiin, Colin kertoo. Nyt palvellaan palvelupisteessä asiakas loppuun asti ja odotusajat lyhenivät huomattavasti. Oli kiva tehdä oman näköinen apteekki ja olihan ne rohkeita vetoja.

Kaikki tekee kaikkea

Ankkuriapteekissa on henkilökuntaa apteekkarin lisäksi seitsemän, joista kaksi on Metsolassa. Koko henkilökunta tekee kaikkea ja töitä molemmissa paikoissa. Colin on koettanut painaa mainostuksen minimiin. Kanta-asiakaskortteja ei ole otettu käyttöön. Tämäkin liittyy hyvään henkilökuntaan.
-Palvelulla myydään, kyllä se asiakas tulee takaisin, jos on saanut hyvää palvelua.

Apteekki on rankkaa yrittämistä

Päivittäistä työmatkaa Vihdistä Kotkaan Colin ei koe niinkään rankaksi kuin itse yrittäjyyden apteekkarina.
-Tätä businesta leikataan koko ajan, että tämä ei ole mikään kultakaivos nykyään. Henkilöyrittäjinä meillä on progressiivinen verotus. Mikä muu yrittäjä joutuu maksamaan sellaiset maksut valtiolle? Sitten on apteekkivero vielä jokaiselle. Kyllä on rankkaa yrittäminen Suomessa.
Lisäksi on henkilökohtaisesti vastuussa apteekkiluvasta ja siitä, että alueen lääkehuolto toimii. Colin näkee silti alueensa 11 000 asukkaan potentiaalin.

Tarve kuulua johonkin

Colin on monen järjestön jäsen, mutta aktiivinen osallistuminen on haastavaa. Motivaatio kuulua yhteisöön on kuitenkin tärkeä.
-Kyllä se tarve kuulua johonkin, että saat apua jos tulee kysyttävää tai ongelma eteen. Eduista en niinkään piittaa, enkä edes tiedä. Se tunne, että minäkin kuulun tähän ja näytän sen. Meilläkin on tuolla ovessa jäsentarra käytössä.

- Kyllä se tarve kuulua johonkin, että saat apua jos tulee kysyttävää tai ongelma eteen.

Teksti ja kuva: Hannu Lehtinen

www.ankkuriapteekki.fi