Tilanne päällä -harjoituksessa kehitetään nuorten yrittäjien johtamis- ja kriisinhallintavalmiuksia

Tilanne päällä -harjoituksessa kehitetään nuorten yrittäjien johtamis- ja kriisinhallintavalmiuksia

Nuorten yrittäjien valtakunnallinen johtamis- ja valmiusharjoitus, Tilanne päällä 2, järjestetään nyt toisen kerran Haminan Reserviupseerikoululla syyskuussa 7.-8.9.2018. Kymen Yrittäjien ja Reserviupseerikoulun yhteistyössä järjestämässä kaksipäiväisessä tapahtumassa kehitetään yrittäjien johtamis-, yhteistoiminta ja kriisinhallintavalmiuksia erilaisissa poikkeustilanteissa. Harjoituksen ohjelmassa on ajankohtaista koulutusta kriisivalmiudesta ja varautumisesta, haastavia harjoituksia maastossa sekä verkostoitumista armeijan hengessä.

Ensimmäinen Tilanne päällä -harjoitus loi toimivan verkoston
Tapio Haapanen (kuvassa alla) Turusta osallistui viime syksynä ensimmäiseen Tilanne päällä -harjoitukseen Haminassa ja tapahtuma pääsi heti miehen ”vakiolistalle”. Hän on jo ilmoittautunut tulevan syksyn tapahtumaan.
Haapasen yritys Tremola Oy toimii elektronisen suojauksen alalla, johon kuuluu mm. video- ja kulunvalvontaa sekä murtosuojausta.
- Harjoitus oli sopiva sekoitus leirikoulua ja armeijan kuria. Se loi hyvät puitteet verkostoitumiselle, jollainen ei ole mahdollista coctail-tilaisuuksissa, Haapanen hehkuttaa.
Nuoret yrittäjät loivat tapahtumassa Haapasen mukaan ihmissuhteita, joita on pidetty yllä koko vuoden.
- Ensi syksyn harjoitukselta odotan uutta porukkaa, jotta verkosto saadaan laajemmaksi ja voidaan tehdä yhteistyötä ympäri Suomen.

Kampaamo- ja meikkistudiota Lahdessa pyörittävä Kati Mouhu (alemmassa kuvassa etualalla) olisi halunnut ehdottomasti osallistua myös uudelleen Tilanne päällä -harjoitukseen. Tällä kertaa yrittäjän sovitut työt nousivat kuitenkin eteen: pari vuotta sitten sovittua hääkampausta ei voi perua.
- Viimesyksyinen oli todella huikea kokemus, en ollut koskaan aikaisemmin edes astunut armeijan alueelle. Se oli myös johtamiskoulutuksen kannalta hyvin opettavaista, hän sanoo.
Ympäri Suomea on oltu osallistujien kesken syksyn jälkeen yhteyksissä whatsapp-ryhmän kautta ja keskenään on tehty kauppaakin.
- Oli mahtavaa tavata yrittäjiä eri aloilta, monesti sitä verkostoituu vain oman alan ihmisten kanssa. Nuoret yrittäjät ovat todella inspiroivaa porukkaa, Kati toteaa.

Tilanne päällä 2 -harjoitus on tarkoitettu kaikille Suomen Yrittäjien nuorille alle 36-vuotiaille jäsenyrittäjille. Ilmoittautuminen tapahtumaan on parhaillaan käynnissä harjoituksen verkkosivuilla www.yrittajat.fi/kymen-yrittajat/tilannepaalla.

 

- Harjoitus loi hyvät puitteet verkostoitumiselle, sanoo Tapio Haapanen.

Teksti ja kuvat: Veijo Tervonen