Yrittäjän päivää vietettiin Kymenlaaksossa

Yrittäjän päivää vietettiin Kymenlaaksossa

Yrittäjän päivää, yrittäjien omaa juhlapäivää vietetään vuosittain 5.9.
Yrittäjän päivän tapahtumia järjestettiin sekä valtakunnallisesti että maakunnassa. Kymenlaaksossa yrittäjätapahtumat ja -tilaisuudet jakaantuivat varsinaisen merkkipäivän lisäksi myös ympäröiville viikoille.

Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla 5.9. pidetyn Yrittäjän päivän päätapahtuman isäntänä oli tänä vuonna Elinkeinoelämän Keskusliitto. Tapahtuman teemana oli yrittäjyys Suomea uudistavana voimana ja juhlapuheen piti Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn. Muita puhujia olivat mm.  Duudsonien HP Parviainen, Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtaja Mikko Wirén sekä Yrittäjän päivän säätiön puheenjohtaja yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki.

Kotkassa Yrittäjän päivän aamukahveilla 5.9. kotkalaiset yrittäjät sekä kaupungin valtuutetut ja lautakuntien jäsenet keskustelivat yrityslähtöisestä päätöksenteosta ja yhteistyön tiivistämisestä. Kotkan kaupungin virkamiesjohto ja Kotkan Yrittäjien hallitus ovat tavanneet säännöllisesti ja nyt tapaamisia laajennetaan myös kaupungin luottamushenkilöiden ja yrittäjien välille. Tavoitteena on elinvoimaisen ja yritysmyönteisen Kotkan tulevaisuuden tekeminen yhdessä.

Kouvolan Yrittäjät olivat mukana Yrittäjän päivänä pidetyssä ensimmäisessä yrittäjien aamuklinikassa Viiraamossa Kouvolassa. Paikalla oli myös Kouvola Innovation Oy:n asiantuntijoita sekä yrityskummeja. Kahvittelun lomassa jaettiin kokemuksia, annettiin vinkkejä yrittäjyyteen ja verkostoiduttiin. Yrittäjän päivän kunniaksi Kouvolan Yrittäjät jakoi kaikille osallistujille punaiset ruusut. Yrittäjien aamuklinikat ovat kaikille avoimia aamutilaisuuksia, joissa käsitellään yrittäjiä koskettavia teemoja kuten vakuutuksia, markkinointia ja työhyvinvointia. Seuraava aamuklinikka pidetään 5.10.2017.   

Haminan Yrittäjät järjestivät perinteisen Yrittäjän päivän seminaarin 8.9. Haminan Raatihuoneella. Teemana oli Yhdessä kohti elinvoimaisempaa Haminaa ja seminaarin avasi Haminan Yrittäjien puheenjohtaja Sanna Vapalahti. Keskustelua alustivat omilla puheenvuoroillaan Cursorin palvelujohtaja Jouhi Eho, Suomen Yrittäjien kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin, Cursorin projektipäällikkö Ilmo Larvi sekä Haminan kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu. Keskustelua käytiin vahvasti kaupungin hankintojen kohdentamisesta paikallisille yrityksille ja yritysten keinoista ja mahdollisuuksista osallistua julkisiin hankintoihin. Myös kaupungin elinvoimaisuus, työpaikat ja opiskelumahdollisuudet nousivat kommenteissa esiin.  Yrittäjän päivän seminaarin järjestivät yhteistyössä Haminan Yrittäjät, Haminan kaupunki ja Cursor.

Kouvolan Bisnespaljussa 14.9. paikalliset yritykset pääsivät verkostoitumaan ja esittelemään toimintaansa messuosastoilla. Päälavalla puhuivat Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka, Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen, Kouvola Innovation Oy:n toimitusjohtaja Martti Husu, kansanedustaja Markku Pakkanen sekä Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Marikka Ruotsalainen. Paneelikeskustelussa keskusteltiin mm. Kouvolan yrittäjähenkisyydestä sekä houkuttelevuudesta ja yleisö osallistui aktiivisesti keskusteluun. Messuvieraiden oli myös mahdollista käydä kuuntelemassa luentoja työhyvinvointiin ja digitaalisuuteen liittyen. Bisnespaljun toteuttivat Kouvolan kaupunki, Kinno, Kouvolan yrittäjäyhdistykset, Kouvolan Liikemiesyhdistys, Kouvolan Nuorkauppakamari sekä Kouvolan seudun ammattiopisto.

Yrittäjän päivä on liputuspäivä

Yrittäjän päivän säätiön anomuksesta Yrittäjän päivä 5.9. on merkitty almanakkaan viralliseksi merkkipäiväksi. Vuonna 2002 perustettu Yrittäjän päivän säätiö vastaa myös Yrittäjän päivän päätapahtuman järjestämisestä Helsingissä. Säätiön taustalla on laajasti Suomen elinkeinoelämän ja yrittäjätahojen edustajia ja se pyrkii toiminnallaan tukemaan yrittäjyyttä sekä edistämään yrittäjyyden arvostusta. Lisätietoa Yrittäjän päivästä www.yrittajanpaiva.fi.

Yrittäjä on juhlapäivänsä ansainnut!

Teksti: Heli Pykälistö